
مطالعاتی که همه والدین درباره اشکالات برنامه ریزی نیاز دارند بدانند:
پزوهشگران از افراد خواستند تا پبش بینی نمایند چه مدت طول می کشد تا کار و یا فعالیتی را تکمیل نمایند؟
سپس میزان دقت دانش آموزان را اندازه گیری نمودند. بدین معنی که تحت چه شرایطی بیشتر احتمال دارد پیش بینی آنان در مورد موفقیت هایشان درست از آب درآید ؟
اشکالات برنامه ریزی حالتی است که اکثر افراد تخمین درستی ار مدت زمان لارم برای انجام یا تکمیل یک فعالیت ندارند. مشتاق هستید بدانید آیا این برای دانش آموزان هم صدق می کند؟
یافته های اساسی درباره ی اشکالات برنامه ریزی درسی
- بالای 70 درصد دانش آموزان تکالیف شان را دیرتر از زمانی که پیش بینی نموده بودند، به اتمام رساندند. به طور متوسط تکالیفی که پیش بینی نمودند در 34 روز به اتمام می رسانند ، بیشتر از 55 روز به اتمام رساندند.
- صرفنظر از ماهیت تکلیف، بیش از آن که دانش آموزان پیش بینی نمودند، طول کشید تا فعالیت را به پایان برسانند. تکالیف شامل بخشی از فعالیت مدرسه ای، فعالیت روزانه مانند تمیز کردن اتاق خودشان، یا تعمیر دوچرخه شان بود. شما فکر می کنید چه میزان زمان برای انجام این فعالیت ها نیاز دارید؟
- 58 درصد دانش آموزانی که فعالیت هایی شبیه فعالیت هایی که ذکر شد، را قبلا انجام داده بودند توانستند به طور دقیق مدت زمان لازم را برای انجام فعالیت های مورد نظر پیش بینی نمایند.
- چنانچه مهلت یا ضرب الاجل برای انجام تکلیف مشخص شود ، احتمال بیشتری می رود دانش آموزان فعالیت را سر وقت انجام دهند . تا این که از آنها خواسته شود خودشان در این خصوص برنامه ریزی نمایند.
- زمانی که پیش بینی برای آینده انجام شود، احتمال بیشتری وجود دارد دانش آموزان به جای فکر کردن در باره موانع احتمالی آینده ، در باره پیشرفت آینده شان فکر کنند .
از این لینک میتوانید مقالات قبلی مرتبط با این مقاله را مطالعه بفرمایید.
یافته های مرتبط با برنامه ریزی درسی
تحقیقات زیادی به اهمیت تعیین اهداف، ضربالاجلها و دانستن مدت زمان باقی مانده از یک کار پرداختهاند. تعیین اهداف می تواند به دانش آموزان کمک کند تا توجه خود را متمرکز کنند و حواس پرتی را به حداقل برسانند و اخلاق کاری و پشتکار را افزایش دهند. به همین ترتیب، با تعیین ضرب الاجل های منظم مشخص شده به دانش آموزان کمک کنید تا زمان و انرژی خود را در طول سال مدیریت کنند و همچنین نمرات کلی را بهبود بخشند. این به این دلیل است که هر چه یک ضرب الاجل دورتر به نظر برسد، تأثیر کمتری بر توجه افراد می گذارد، که متعاقباً میزان تلاش های مؤثر آنها را کاهش می دهد.
تحقیقات دیگر برای کمک به مردم در مدیریت بهتر زمان حول به حداقل رساندن اهمال کاری می چرخد. یکی از راهبردهای محبوب شامل انجام دادن کار برای چند دقیقه است، زیرا در واقع شروع یک پروژه جدید نیمی از کار است. تکنیک های دیگر عبارتند از بهبود خودتنظیمی به طوری که دانش آموزان کمتر دچار حواس پرتی شوند و همچنین انجام کارهای سخت و مهم در اوایل روز، زیرا دانش آموزان احتمالاً صبح ها انرژی بیشتری نسبت به اواخر شب دارند.
تاثیر والدین در برنامه ریزی درسی موفق
با افزایش سن دانش آموزان، مطالعه مستقل بیشتر مورد تاکید قرار می گیرد. واضح است که مدیریت زمان یک مهارت مهم برای این امر است، همانطور که تخمین دقیق در مورد مدت زمان انجام دادن وظایف مختلف لازم است.
نتایج این مطالعه نشان میدهد که دو کار کلیدی وجود دارد که والدین میتوانند برای کمک به کودکان در پیشبینی دقیقتر انجام دهند. اولین مورد این است که یک کار را تجزیه کنید و به آنها کمک کنید تا یک کار کوتاه و منظم داشته باشند. دوم: با مشخص نمودن ضرب الاجل ها، کمک به آنها برای مقایسه واضح و صریح با کارهای مشابه قبلی که انجام داده اند. کمک به آنها برای ترسیم شباهت ها و تشخیص تفاوت ها، و همچنین تأمل در مدت زمان انجام این وظایف، به بهبود زمان برنامه ریزی آنها کمک می کند.
محققان این مطالعه در این مورد هشداری ارائه می دهند، اما خاطرنشان می کنند که “به نظر می رسد مردم می توانند گذشته را بشناسند و در عین حال محکوم به تکرار آن هستند”. والدین می توانند نقش کلیدی در آن داشته باشند و به دانش آموزان خود کمک می کنند تا از اشتباهات قبلی خود بیاموزند. در واقع، محققان بیان میکنند که «افراد پیشبینیهای واقعیتر و دقیقتری خواهند داشت، اگر زمانهای تکمیل گذشته را در نظر بگیرند. با این حال، این بهبود در پیشبینی تنها در صورتی رخ می دهد که خاطرات شرکتکنندگان معتبر باشد و وظیفه فعلی آنها با پروژههایی که به یاد میآورند قابل مقایسه باشد.» والدین موقعیت مناسبی برای ارائه راهنمایی و ارائه چشم انداز در این مورد دارند.
در این مقاله تلاش شد رایج ترین اشکالات برنامه ریزی درسی که توسط والدین یا دانش آموزان اتفاق می افتد که معمولا باعث خطاهای محاسباتی در اتمام تکالیف یا ناکامی در امتحانات می شود مورد بررسی قرار بگیرد و راهکار هایی با محوریت والدین ارائه گردد.
نویسنده دکتر فاطمه امام قلی وند
دیدگاهتان را بنویسید