
مطالعاتی که همه والدین در باره رشد طرز فکر نیاز دارند بدانند:
در یک مطالعه بچه های 9-12 ساله حل مساله به شیوه بازی را انجام دادند.سپس به آن ها گفته شد 80 درصد جواب های آنان درست بوده است. تعدادی از این بچه ها بخاطر داشتن هوش مورد تشویق قرار گرفتند ، در حالی که عده ای دیگر از این بچه ها، بخاطر این که سخت کار کرده اند مورد تشویق قرار گرفتند. این پژوهشگران احساس، افکار و رفتار کودکان را در رابطه با نوع تشویق به شیوه متفاوت بررسی نمودند.
مهمترین یافته ها پیرامون طرز فکر والدین و نتایج آن
- بچه هایی که بخاطر هوش خود مورد تشویق قرار گرفتند، در کارهای بعدی بیشتر احتمال داشت کارهایی را انتخاب کنند که با هوش بنظر برسند. بچه هایی که بخاطر تلاش و کوشش خود مورد تشویق قرار گرفته بودند، در فعالیت های بعدی تمایل به انتخاب کارهایی داشتند که به آن ها در یادگیری چیزهای جدید کمک کند.
- بچه هایی که بخاطر هوش خود مورد تشویق قرار گرفتند، در مقایسه با بچه هایی که بخاطر تلاش و کوشش خود مورد تشویق قرار گرفته بودند،بیان داشتند از فعالیت لذت کمتری برده اند.
- بچه هایی که بخاطر هوش خود مورد تشویق قرار گرفتند، در مقایسه با بچه هایی که بخاطر تلاش و کوشش خود مورد تشویق قرار گرفته بودند، احتمال کمتری داشت که در کارها مقاومت از خود نشان دهند.
- بچه هایی که بخاطر هوش خود مورد تشویق قرار گرفتند، در کارهای بعدی عملکرد بدتری نشان دادند. بچه هایی که بخاطر تلاش و کوشش خود مورد تشویق قرار گرفته بودند، در کارهای بعدی عملکرد بهتری نشان دادند.
- 86 درصد بچه هایی که بخاطر هوش خود مورد تشویق قرار گرفتند ، سوالاتی در مورد این که سایر همتایان آن ها چگونه عمل کردند پرسیدند. فقط 23 درصد بچه هایی که بخاطر تلاش و کوشش خود مورد تشویق قرار گرفته بودند، این سوال را پرسیدند. اکثر آن ها در باره این که چگونه می توانند عملکرد بهتری داشته باشند سوال پرسیدند.
- 38 درصد بچه هایی که بخاطر هوش خود مورد تشویق قرار گرفتند ، در باره تعداد مسائلی که حل نمودند دروغ گفتند، در حالی که 13 درصد بچه هایی که بخاطر تلاش و کوشش خود مورد تشویق قرار گرفته بودند،دروغ گفتند.
مقالات قبلی پیرامون یادگیری دانش آموزان را میتوانید از این لینک مطالعه بفرمایید.
تحقیقات مرتبط با رشد طرز فکر والدین
از زمان این مطالعه، بسیاری از محققان مختلف تأثیر داشتن طرز فکر ر را مورد مطالعه قرار داده اند. برخی، اگرچه نه همه، دریافته اند که داشتن طرز فکر موفقیت یا شکست ناشی از تلاش منجر به نمرات بهتر می شود. به نظر میرسد این تأثیر بهویژه برای دانشآموزانی که قبلاً با درسهای خود مشکل داشتند، صادق است. به دور از نتایج امتحانات، تحقیقات نشان می دهد که داشتن ذهنیت موفقیت یا شکست ناشی از تلاش، دارای اثرات بسیاری دیگر است مزایا اینها شامل ، خودتنظیمی بالاتر، رفتار اجتماعی مثبت و استفاده از تکنیک های بازنگری موثرتر است.
یکی دیگر از حوزههای جذاب تحقیقات ذهنیت موفقیت یا شکست ناشی از تلاش، فواید مرتبط با سلامت روان است، شواهدی که نشان میدهد افرادی که ذهنیت موفقیت یا شکست ناشی از تلاش، دارند کمتر تهاجمی هستند، عزت نفس بالاتری دارند و علائم افسردگی و اضطراب کمتری دارند.
پیامدهایی برای والدین
این مطالعه پیچیدگی ها و اهمیت نحوه ارائه بازخورد به فرزندانمان را برجسته می کند. تحسین بیش از حد می تواند منجر به رفتار خودشیفته و ایجاد فرهنگ انتظار پایین از خود شود. مشکل تمجیدهایی مانند «تو خیلی باهوشی» یا «تو باید خیلی با استعدادی» این است که به بچهها نمیگوید در آینده باید چه کار کنند تا موفق شوند. با تمجید از تلاش آنها و/یا راهبردهایی که آنها استفاده کردند، الگوی رفتارهایی را به فرزندانمان می دهیم که دفعه بعد می توانند از آن پیروی کنند.
نویسندگان این مطالعه، از دانشگاه کلمبیا و استنفورد، اظهار داشتند که «کودکانی که در معرض این بازخورد هوشی قرار میگیرند، با تأکید بر اثبات توانایی از طریق عملکرد بالا، احتمالاً زمانی که با شکستهای پیشرفت مواجه میشوند، پاسخ منفی میدهند. . . از سوی دیگر، کودکانی که بازخورد تلاش را دریافت میکردند، که یادگیری را بر عملکرد ترجیح میدادند، به طور قابلتوجهی احتمال کمتری داشت که در صورت تجربه عملکرد پایین منزوی، از هم جدا شوند.
مطالعاتی مانند این باید ما را وادار کند که وقتی دانشآموزان «با استعداد » در نظر بگیریم، به آنها القا میشود که این استعدادها و استعدادهایشان است که آنها را موفق میکند، نه آنچه آنها انجام می دهند. جالب توجه است، شواهد نشان می دهد که این نوع تمجید همچنین ممکن است منجر به افزایش احتمال تقلب دانش آموزان برای حفظ این شهرت هوشمند شود.
در عجله برای پذیرش ذهنیت رشد، گاهی اوقات پیام پشت تحقیق یا به « رشد ذهن تماماً مربوط به تلاش است» یا به «هر کسی میتواند هر کاری انجام دهد» تبدیل میشود. هیچ یک از این اظهارات دقیق یا مفید نیستند. داشتن ذهنیت موفقیت و شکست ناشی از تلاش ، بر این باور است که هر کسی می تواند یاد بگیرد و پیشرفت کند.
نویسنده دکتر فاطمه امام قلی وند
دیدگاهتان را بنویسید