
مطالعاتی درباره ی تاثیر مکث بر یادگیری که همه والدین نیاز دارند بدانند:
پژوهشگران یک مطالعه آزمایشی برای کشف زمان بهینه فاصله بین یادگیری طراحی نمودند. آن ها 1354 دانش آموز که می بایست 32 سوال مبهم از حقایق بی اهمیت را یاد می گرفتند را انتخاب نمودند. نمونه این سوالات مانند این بود که چه کسی گلف برفی را کشف کرد؟ یا کدامیک از اروپائیان غذاهای اسپایسی دار مکزیکی را بیشتر استفاده می کنند؟ آن ها شرکت کنندگان را به 26 گروه تقسیم نمودند.هر گروه فاصله بین جلسات و آزمون پایانی اش متفاوت بود . سپس میزان پاسخ های درست آزمون پایانی را با یکدیگر مقایسه نمودند تا پی به فاصله بهینه بین یادگیری ببرند.
مهمترین یافته ها پیرامون تاثیر مکث بر حافظه و یادگیری
- فاصله گذاری بین یادگیری موثر تر از یادگیری فشرده بود.
- زمان بهیته فاصله بین دو یادگیری بستگی به این دارد که شما تا چه مدت می خواهید مطالب را به یاد داشته باشید.
- هر چه زمان آرمون دورتر باشد فاصله بین دو یادگیری هم باید بیشتر باشد.
تحقیقات مرتبط با فاصله گذاری و یادگیری
اثر فاصله گذاری یکی از طولانی ترین و ماندگارترین یافته ها در روانشناسی شناختی است. اولین بار در سال 1885 توسط روانشناس آلمانی هرمان ابینگهاوس توضیح داده شد که دریافت که انسان ها اگر فقط یک بار چیزی یاد بگیرند تمایل دارند مقادیر زیادی از اطلاعات را فراموش کنند. تا حدی به همین دلیل است که دانش آموزان در تعطیلات مدرسه از “فقدان یادگیری تابستانی” رنج می برند. از زمان ابینگهاوس، تحقیقات به طور مداوم قدرت فاصله گذاری یادگیری شما را نشان داده است. این یک تکنیک موثر است، زیرا زمان را برای فراموشی و یادگیری مجدد مطالب فراهم می کند. این فرآیند می تواند به دانش آموز کمک کند تا این دانش را در حافظه بلند مدت خود تثبیت کند
در برخی از مطالعات، استفاده از فاصله به جای فشرده سازی منجر به تفاوت 10 تا 30 درصدی در نتایج آزمایش نهایی شده است. این یافته در طیف وسیعی از کارها از جمله به خاطر سپردن کلمات کلیدی، حقایق تصادفی یا حل مسائل پیچیده ریاضی یافت شده است.
فاصله بین جلسات مطالعه ذکر شده در این مطالعه فقط یک راهنما ارائه می دهد، زیرا تحقیقات دیگر شکاف های کمی متفاوت را توصیه می کنند. محققین این مطالعه میگویند: «به بیان ساده، اگر میخواهید توزیع بهینه زمان مطالعه خود را بدانید، باید تصمیم بگیرید که چه مدت میخواهید چیزی را به خاطر بسپارید». به عنوان یک قاعده کلی، هرچه به فراموش کردن یک قطعه اطلاعات نزدیک تر باشید (قبل از اینکه به طور کامل از مغزتان خارج شود)، احتمال اینکه از مرور مجدد آن سود ببرید بیشتر است.
مقالات قبلی پیرامون یادگیری را می توانید از این لینک مطالعه بفرمایید.
تاثیر والدین در ایجاد مکث برای یادگیری بهتر دانش آموزان
توانایی حفظ و یادآوری قطعات بزرگ اطلاعات برای دانش آموزان اهمیت بیشتری پیدا کرده است. والدین می توانند به دانش آموزان کمک کنند تا حافظه بلندمدت خود را با کمک به آنها در فاصله گذاشتن مطالب و مرور منظم آن بهبود بخشند. همانطور که بازیگران تمام تمرینات خود را به روز قبل از شب افتتاحیه نمایش نمی گذارند و ورزشکاران فقط روز قبل از مسابقه تمرین نمی کنند، دانش آموزان نیز باید مرتباً به مطالبی که قبلاً آموخته اند بازگردند.
او نویسندگان این مطالعه خاطرنشان می کند که این “در تضاد با بسیاری از شیوه های آموزشی مرسوم است – برای مثال، مطالعه یک موضوع واحد در یک هفته معین از یک دوره”. متعهد شدن چیزی نیاز به زمان و تکرار دارد. دانشآموزان باید هنگام تنظیم جدولهای زمانی تجدیدنظر به دقت این موضوع را در نظر بگیرند، زیرا فقط «چه چیزی» مهم نیست، بلکه «چه زمانی» نیز مهم است.
نویسنده دکتر فاطمه امام قلی وند
دیدگاهتان را بنویسید